Óratípusok

Alakformáló
Dancer’s training
deepWORK™
Dinamikus Pilates
Dinamikus jóga
Gerincjóga
Gymstick Muscle
Stretching

Alakformáló

Az alakformáló aerobik a legkedveltebb óratípus, melyen a test összes izmára koncentrálunk. Az egyszerű, jól követhető óra. Ezt az óratípust szinte mindenkinek ajánljuk kortól, nemtől, edzettségi szinttől, testsúlytól függetlenül az általános kondíció javítására, az állóképesség fejlesztésére és az izmok tónusának javítására. Az órát 60 és 90 percben is kipróbálhatjátok!

Dinamikus pilates

A hagyományos Pilates gyakorlatokat kiegészítjük a gerinctornából és a jógából ismert gyakorlatokkal. Az óra során a testtartások precíz kivitelezésére és kitartására koncentrálunk. Az óra azok számára ajánlott, akik a testedzés, alakformálás tudatos, preventív módját keresik, amivel megőrizhetik gerincük egészségét és formás, tónusos izomzatra kívánnak szert tenni!

Gymstick Muscle

AA Gymstick – olyan mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik – a kezek és a lábak között állandó változó erőteret hoz létre. Amint az első gyakorlatokat végzed, azonnal érezni fogod, hogy az egész tested, szinte minden egyes izmod tónusba kerül. Ez az állandó kontroll, korrekciós és stabilizáló hatás eredményezi a Gymstick edzések különlegesen komplex edzéshatásait.

Stretching

A stretching célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése. Sokan nem tudják, de izomzat megfelelő rugalmassága rendkívül fontos tényező abban, hogy az az erő és állóképesség fejlődjön, a testtartás és mozgás fiziológiás valamint harmonikus legyen. A stretching mindenki számára ajánlott, akik hosszasan egyoldalú fizikai terhelésnek vannak kitéve (pl: ülés, állás, számítógép, autóvezetés…), illetve azoknak, akik aktívan sportolnak, és szeretnék megőrizni izmaik rugalmasságát.

Dancer’s Training

(Intenzív erősítés és nyújtás, nem (csak) táncosoknak)
Amennyiben intenzív alakformálást, nőies vonalakat és kidolgozott, tónusos izmokat szeretnél a profi táncosok által is alkalmazott training neked való. Nincs szükség táncos előképzettségre, hogy a legjobb formába kerülj! Az óra során legfőképpen mélyizmokat erősítünk (deepwork), kiemelt figyelmet fordítva a stabil törzsizom-fűző kialakítására, ami a végtagok erősítéséhez, formálásához is elengedhetetlen. Korszerű nyújtási technikákkal növeljük az ízületi mozgástartományt, hajlékonyságot.

Gerincjóga

A gerincjóga olyan modern mozgásterápia, amelynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása, biztonságos, anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A gerincjóga harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, de hatással van az emberi élet egészére. Az órát kifejezetten javaslom ülő- vagy álló munkát végzőknek, valamint jó választás az esetleges gerincbántalmak megelőzésére is.

Dinamikus jóga

A dinamikus jóga vitalizál, energiával tölt fel, intenzitása miatt pedig kellemesen elfáraszt. A klasszikus jógaászanákból (pózokból)  ̶  melyek egyszerre erősítik és nyújtják az izomzatot  ̶  gyakorlatsorokat alakítunk ki és dinamikát viszünk bele. Az óra intenzív, mégis meditatív hangulatát zenei kíséret támogatja. Kezdő és gyakorlott jógázóknak egyaránt ajánlott!

deepWORK™

Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning.A deepWORK™ mozgássorokat úgy fejlesztették ki, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg bennük az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció.